20 Şubat 2012 Pazartesi

Evleneceklere 'Gerçekçi' Tavsiyeler





1) Kasmayın. Bu dünyada evlenen ilk ve tek çift siz değilsiniz. Tabii ki herkes kendi düğünü çok özel olsun, evi güzel olsun ister ama bunun için o kadar strese girmeye, para harcamaya gerek yok.  Neticede her gün binlerce insan evleniyor. Davetiye rengi için kalp kırmaya, ayakkabı için beş gün mağaza gezmenize hiç gerek yok.

2) Çok para harcamayın. Çok zenginseniz harcayın tabii de, maaşla çalışan insanlarsanız 20 bin TL'lik düğün yapmanıza gerek yok. Sonra o borcu nasıl ödeyeceğim diye strese girip, birbirinizi yemeyin.

3) Çok eşya almayın. Eğer direk kendinize ait bir evde oturmayacaksanız minimum eşya satın alın. Mobilyalar evde mağazadakinden çok daha büyük durur, unutmayın.

4)Eşya alırken annenizi dinleyin. Mutlaka en modern aletleri ve moda renkleri siz biliyorsunuzdur ama tecrübe denen bir şey var. Anneniz en az otuz senedir ev kadınlığı yaptığına göre sizden daha fazla şey bildiği kesin. Tecrübeye saygı duyun ve söz dinleyin.

5) Kayınvalidenizi üzmeyin. Düğün öncesi tüm taraflar için en stresli dönemdir. Mobilya seçerken gözyaşlarına boğulabilir ya da halı deseni nedeniyle müstakbel eşinizle ayrı dünyaların insanı olduğunuza karar verebilirsiniz. Bu durumda ilk maddeyi düşünün ve KASMAYIN. Önemli olan düğün değil, düğünden sonraki dönem. Kuşlu biblolar nedeniyle kayınvalidenizi küstürmeniz evliliğiniz için çok da hayırlı olmayacaktır.

6) Esas olay düğünden sonra başlar. Dergilerde rüya düğünler okuduktan bir yıl sonra 'rüya çift'lerin boşanma haberlerini okuyoruz. Evlilik davetliler eve gittikten sonra başlıyor. Gösterişe değil, birbirinize önem verin.

2 yorum:

  1. yazdıklarına noktası noktasına katılıyorum bir gelin adayı olarak ama, eşya alırken anneyi dinleme kısmına özellikle katılıyorum :) vallahi süper yardımcı oluyor o tecrübeler :)

    YanıtlaSil
  2. Düğünle ilgili süper eğlenceli bir fikir duydum. Telefonda anlatırım.

    YanıtlaSil