27 Ocak 2012 Cuma

Bu blogun kafası biraz karışık

Blog yazmaya başlayalı bir yılı geçti. Blog yazmak bana iyi geldi, istediğim kadar çok yazamasam da en azından sadece başlamakla kalmadım, yazmaya devam ettim. Bu seneki amacım daha sık ve çok yazmak.

Bloga bakınca bazen kendime " Bu ne blogu?" diyorum. Çünkü hem yemek tarifi var hem ülke gidişatı hakkında düşüncelerim. Hem çocuklarla maceralarımı anlatıyorum hem de Osmanlı tarihi üzerine kitapları.

Kendim gibi blogumun da kafası biraz karışık galiba. Blog dediğin teknoloji blogudur, yemek blogudur ya da anne- çocuk blogudur. Benimki her telden çalıyor. Aynı anda hem Kanaviçe dergisi hem de Notos Edebiyat alan birinden de çok başka bir şey beklememek lazım belki de!

Bu sene yapmak istediğim şeylerden biri; odaklanmaktı. " Ben ne yapmak istiyorum?" diye sorunca o kadar çok cevap verdim ki durum daha da komik bir hal aldı.

Ne yapmak istiyorum? (Ayıklanmış ve kategorilendirilmiş cevaplar)
 
- Tarih okumak istiyorum. Okulda oğrendiklerimiz dışında tekrar baştan tarih okumak istiyorum. Öğrenmek istediğim o kadar çok dönem var ki.Haçlılar, Bizans tarihi, Anadolu'ya Türklerin gelişi, Balkanlar'in tarihi ve Yeniçeriler öncelikli merak alanlarım. ( Yetmez mi dediğinizi duyar gibiyim)
 
-Bazı  yemekleri gerçekten iyi yapmak istiyorum. Evde ekmek yapabilmeyi, kendi adımla anılan yemeklerim olmasını  istiyorum. Fransız Soğan çorbasını ve pizzayi gerçekten güzel yapabilmeyi istiyorum. Bu sene daha önce hiç yapmadığım en az 3 yemeği  denemek istiyorum.
 

-Evimizin daha düzenli, aydınlık ve renkli olmasını istiyorum. Dekorasyon işinden gerçekten hiç anlamıyorum. Perde seçmeye gittiğimde bile paralize oluyorum. Ne neyle gider,  evin neresinde hangi renk kullanmak lazım bir türlü bilemiyorum. Bununla ilgili ne kadar okusam etsem de, iş  ürün seçmeye geldiğinde kilitleniyorum. Ama bu sene öncelikli alan aydınlatma olarak evimizi daha yaşanilir, pratik ve güzel kılmak istiyorum.

Hedef kitlem: İşte orası biraz komplike

Bu maddelerin arasına yapmam zorunlu olan işimle ilgili gelişmeleri takip etmek, cok çalışmak, ailemle bol ve kaliteli vakit gecirmek, sosyal faaliyetler gibi modern insanın de facto görevlerini yazmadım. okuyanne'de de bu sene öncelikli olarak yukarıdaki konular olacak gibi duruyor.

Hedef kitlem çok komplike:) Okumayı seven, tarih meraklısı, dekorasyondan anlamak isteyen kişiler. Üstüne bir de çocuklu, çalışan , kafası karışık biriyseniz bu blogda kendinizi bulacaksınız  demektir.

3 yorum:

  1. Defnecik, seni çok iyi anladım:) Sen her türlü işin üstsinden gelirsin:)

    YanıtlaSil
  2. : ) 30 unda univ sınavlarına sadece Tarih okumak amacıyla hazırlanan ben için iyi adres burası: )

    YanıtlaSil
  3. Her zaman beklerim :) Ben de düşünmüyor değilim tarih okumayı ama ÖSS gözümde büyüyor:)

    YanıtlaSil