12 Kasım 2010 Cuma

Bayram için Kitap Önerileri



Bir haftalık bayram tatili kitap okumak için nefis bir fırsat. İlgi alanlarına göre önerilerim var.

Eğlenceli kitap okumak isteyen kadınlar için: Sophie Kinsella'nın Alışverişkolik dizisi.

Kinsella  Türkçesi 'Hoş ve boş kız kitabı' olan chic-lit türünün  en ünlü yazarlarından biri. Bu tür Bridget Jones kitaplarıyla başlamıştı hatırlarsınız.  Alışverişkolik dizisi her kadının  kendine benzer yönler bulacağı, komik, sabun köpüğü bir kitap. Ben İngilizcesini okudum. Türkçe versiyondaki çeviriye kefil olmam.


 

Tarih meraklıları için: İpek Çalışlar'dan Halide Edib.

 İpek Çalışlar ilk olarak Latife Hanım'ın biyografisiyle çok konuşulmuştu. Geçen sene çıkan Halide Edib Adıvar biyografisi ise nedense aynı etkiyi yaratmadı, kamuoyunda çok konuşulmadı. Bence bu biyografi çok başarılı. Bir kere Halide Edip çok boyutlu bir kadın. Aktivist, her dönem mualif, dünya çapında bir entellektüel ve maceracı. Çalışlar titiz çalışmış, rahat okunan ve bir dönemi anlatan br kitap çıkarmış. Halide Edip tek bir kitaba sığmayacak kadar zengin bir karakter. Tadı damağınızda kalıyor.

 
Çok zamanım yok ama okumak istiyorum diyenler için: Tolstoy'dan Savaş ve Barış-NTV Çizgi-roman versiyonu

Kabul etmek lazım; artık kimsenin klasikleri okumak için zamanı yok. Ama bir taraftan da klasikleri bilmek lazım. İşte çizgi-romanlar burada süper bir çözüm  sunuyor. Tabii ki romanı okumakla aynı şey değil ama en azından bir ortamda bahsi geçtiğinde fikriniz olur.

 Herkese iyi tatiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder