23 Kasım 2010 Salı

Kuzeynep'ten haberler 1

İnsanın iki çocuğu olunca cinsiyetler ve çocuklar arasındaki farkı gerçekten daha net görebiliyor.

2 yaşındaki kızım Zeynep tam kadın içgüdülerine sahip. Benim naylon çoraplarımı giymek ve topuklu ayakkabılarla dolaşmak istiyor. Ayrıca söyleyebildiği 5. kelime 'Ayakkabı' oldu. Ayakkabı ve çanta görünce çikolata görmüş kadar heyecanlanıyor.

Evet,şu anda Türkçesi 'Anne, baba, babaanne, abi ve ayakkabı' ile kısıtlı. Bu kadarı da yeterli aslında çünkü her istediğini yaptırıyor.

Kuzey ise tam cool erkek. Beli sıkmadığı sürece ne istersen onu giyiyor. Oysa Zeynep şimdiden kıyafetlerini seçiyor.

Son olarak çocukların naifliğine dair bir hikaye. Yerebatan Sarnıcı'nda Kuzey suya dilek parası attı. Ne dilediğini sordum. 'Sticker' dedi.

4 yorum:

  1. Kuzey'in sticker tutkusunu kendimden biliyorum, basit bir Michael Jackson stickerı beni aylarca mutlu etmişti. Ama kız çocuklarında ayakkabı tutkusunun bu kadar erken başladığını başkasından duysam inanmazdım.
    Zeynep çok büyümüş :)

    YanıtlaSil
  2. Bu sticker olayı çok acaip gerçekten. Uzun yolda çocukları oyalamak için birebir.

    Zeynep'in yeni fotoları ve maceraları yakında geliyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba...
    Kendi blogumu bulmaya çalışırken, Google'da içinde çocuklaımın adı geçen başka bir blog daha gördüm ve şaşırdım...

    Biz Çin'de yaşıyoruz ve 25.12.2007 doğumlu oğlumun adı Kuzey Noyan ve 21.06.2011 doğumlu kızımın adı, abisinin seçimi ve bizim kabul etmemiz sonucu Zeynep Deniz. Blogumun adı da Kuzeynep. yaklaşık 4 yıldır burdayız ve arada adını hiç duymamış olduğum br dizi yayınlanmış sanırım aynı adla... Çin'de bloglar da yasak olduğu için VPN bağlantısı kullanarak giriyoruz bloglara ve Zeynep doğduğundan beri (internet de ezelden beri çok kötü olduğundan) çok az yazıyorum; Google'dan doğru girmek daha işime geliyor, vs.vs.. Şu anda bütün yazılarınıza bakabilecek durumda değilim ama sizin Zeynep'in de "Türkçe ....... kelimeleri" söylüyor olması, sizin de yurt dışında yaşadığınızı düşündürdü...
    Her neyse, sadece bu isimler tesadüfü karşısında bir merhaba demeden geçemedim...
    Sevgi ve sağlıkla kalın...
    Selay Biltekin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Selay Hanım,
      Hoş bir tesadüf olmuş:) Türkiye'de Kuzey-Güney isimli bir dizi çok popülerdi. Kuzey'i Kıvanç Tatlıtuğ'un oynamasının etkisiyle şu anda bu isim çok popüler.
      Biz İstanbul'da yaşıyoruz. Kuzeynep benim de çok sevdiğim bir kısaltma.

      Adaşlara selamlar, sevgiler

      Sil